MÜZİK VE POLİTİKA

İzlence Formu

Ders Adı MÜZİK VE POLİTİKA Kod ETNO4086
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEYİT YÖRE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, Tarihsel, siyasi ve müziksel kaynakları kullanarak Politik süreçler ve Müziksel oluşumlarını inceler. Müziğin Politika ile olan ilişkisini göz önüne alarak müzikle siyaset arasında, savaş, eylem, brükrasi, halk, aristokrasi, devlet, kültür politikaları bağlamlarını anlamayı hedefler

İçerik

1. Müziğin siyasi olarak hizmet edebileceği birçok yol hakkında bazı bilgi sahibi olur 2. Yirminci yüzyılın önemli müzik hareketleriyle daha yakından tanışır 3. Çağdaş müzikolojideki önemli tartışmaları, politik yapılarıyla anlar 4. Eleştirel düşünme becerileri geliştirir ve müziği entelektüel ve sosyokültürel olarak değerlendirebilme becerisi kazandırır 5. Genel bir kitleye yazmak ve sunmak için yeteneği geliştirir.

Öğretim Yöntemleri

Toplu, Teorik, Yüzyüze, Örgün

Kaynaklar

Lydia Goehr, “Political Music and the Politics of Music.” The Journal of Aesthetics and Art Criticism 52/1 (Winter 1994), 99-112. Robert A. Wright, “ ‘Dream, Comfort, Memory, Despair’: Canadian Popular Musicians and the Dilemma of Nationalism, 1968-1972,” in Beverley Diamond and Robert Witmer, Canadian Music: Issues of Hegemony and Identity (Toronto: Canadian Scholars’ Press, 1994), 283-301. Jazz and Cold War Diplomacy Emily Abrams Ansari, “Aaron Copland and the Politics of Cultural Diplomacy,” Journal of the Society for American Music 5/3 (2011): 335-364. T.V. Reed, The Art of Protest: Culture and Activism from the Civil Rights Movement to the Streets of Seattle (Minneapolis: University of Minnesota Pres, 2005.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024