ANADOLU/TÜRK HALK MÜZİĞİ KURAM VE NOTASYONU I

İzlence Formu

Ders Adı ANADOLU/TÜRK HALK MÜZİĞİ KURAM VE NOTASYONU I Kod ETNO2028
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MEHTAP DEMİR GÜVEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu yarıyılda öğrenciye müziğin, sesin ve solfejin ne olduğunun öğretilmesi, temel yazım kurallarının tanıtılması amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra, öğrenciye notaları kuralları ile doğru okuyup yazabilmeyi, uyumlu ve uyumsuz aralıkların genel tanımlarını ve basit ritim ile basit ses dikteleri yazabilmeyi öğretmek amaçlanır. Bunun yanısıra öğrenciye aralıkların tamamı, majör ve minör tonalitalerin öğretilmesi deşifre yapabilme ve tek donanıma kadar basit diktelerin yazdırılabilmesi amaçlanır.

İçerik

1.Temel müzik yazım kurallarının tanıtılması, 2.Bir oktav içerisindeki notaların doğru ses ve doğru ritimle okunmasını sağlamak, 3.Küçük ikili, büyük ikili, küçük üçlü, büyük üçlü ve tam dörtlü aralıklarını teorik ve duyum olarak öğretmek. 5.Beşli,altılı ,yedili ve oktav aralıkları teorik ve duyum olarak öğretmek, 6.Tonalitenin ne olduğunu ve bir parçanın tonunun nasıl bulunacağını öğretmek, 7. Majör,minör tonaliteleri ve çeşitlerini öğretmektir.

Öğretim Yöntemleri

Pratik ve teorik uygulama. Örnek çözümlemeler, ritm dikteleri ve solfej kitabından parçalarla örnekleme.

Kaynaklar

SUN Muammer Solfej Kitabı/ Andre Waıgneın/ Fernand Fontaıne/Sımone Petıt/Pazzoli /Lavigvac 1-A /Bernard Haultıer solfege rythmıque/Georges Dandelot/Noel Gallon/O.Gartenlaub ile Jules Arnoud/Jean-Jacques Buron Metodları Ahmet Hatipoğlu-Türk Müziği Solfeji TRT Halk Müziği Repertuvarı

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024