SOĞUK SAVAŞ VE BİLİM

İzlence Formu

Ders Adı SOĞUK SAVAŞ VE BİLİM Kod BITA4094
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi KAAN ATA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilere 20. yüzyılın ikinci yarısında bilim çevreleri, bilimsel bilginin transferi, Soğuk Savaş Döneminde nükleer enerji araştırmaları ve uzay araştırmaları konuları hakkında bilgiler vermektir.

İçerik

II. Dünya Savaşı Öncesinde Bilim Çevreleri ve Bilimsel Bilginin Dolaşımı, II. Dünya Savaşı Sırasında Bilimsel Çalışmalar ve Teknolojik Gelişmeler, Atom Bombası Yapma Çalışmaları ve Manhatten Projesi, Nükleer Enerjinin Doğuşu ve Nükleer Enerji Reaktörleri, Barış İçin Atom Programı, Barış İçin Atom Programının Türkiye'ye Etkisi, Büyük Bilim "Big Science", Büyük Parçacık Hızlandırıcılarının Yapılması, CERN'ün Kuruluşu ve Çekirdek Fiziği Araştırmaları, İnsan Genomu Projesi, Soğuk Savaş Döneminde Bilim Çevreleri ve Bilimsel Bilginin Dolaşımı, Elektronik'teki Devrim ve Bilgisayarların Gelişimi, Roketler, Uydular ve Uzay Araştırmalarının Başlangıcı, Uzaya İnsan Gönderme Çalışmaları.

Öğretim Yöntemleri

Dersler öğrenciye sözlü olarak anlatılmaktadır. Projeksiyon cihazı aracılığı ile powerpoint ortmanıda hazırlanmış, görsel malzeme ile zenginleştirilmiş içerik sunulmaktadır.

Kaynaklar

Kaynaklar derste verilecektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024