ÇİN EDEBİYATI ( ÇAĞDAŞ DÖNEM)

İzlence Formu

Ders Adı ÇİN EDEBİYATI ( ÇAĞDAŞ DÖNEM) Kod ÇDED0019
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EYÜP SARITAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilerimize çağdaş Çin edebiyatının önde gelen temsilcilerinin yazdıkları edebi eserlerinden örnekler vererek, zengin içerikli çağdaş Çin edebiyatı hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamaktır.

İçerik

Bu dersimizde öğrencilerimize ünlü Çinli yazar Cao Xueqin’in yazdığı dünyaca ünlü romanı Hong Lou Meng (Kızıl Köşk’ün Rüyası adlı eserinden başlamak üzere, Çin edebiyatının modernleşmesine öncülük etmiş olan Lu Xun’ün eserleri hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye gayret edeceğiz. Ayrıca çağdaş Çin edebiyatının diğer tanınmış simalarından olan Ba Jin, Mo Yan ve Jia Pingwa gibi büyük Çinli yazarların en fazla bilinen edebi eserlerinden örnek okuma parçalarını işleyeceğiz.

Öğretim Yöntemleri

Bu dersimizi klasik ders işleme yöntemi ile işlemeyi düşünüyoruz. Bunun yanında, eserlerini işleyeceğimiz yazarların hayatı hakkında öğrencilerimize bilgiler verirken görsel malzemelerden de yararlanmayı planlıyoruz.

Kaynaklar

Yao Dan, Çin Edebiyatı, Tercüme Eden: Sinan Beykent, Kaynak Yayınları, İstanbul 2016. Zheng Enbo-Zheng Qiufei, Cinese Literature, Kültür ve Sanat Yayınevi, Pekin 1999. Huang Xiuyi, Zhongguo Xiandai Wenxue Fazhan Lishı, Pekin 2005.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024