ÇİN TARİHİ I

İzlence Formu

Ders Adı ÇİN TARİHİ I Kod ÇDED0014
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EYÜP SARITAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere örnek metinler eşliğinde tarihi konuları içeren eserler hakkında ayrıntılı bilgiler verilmeye gayret edilecektir. Önemli bilgiler içeren bu eserler ağırlıklı olarak çağdaş araştırma eserleri olacaktır. Derste inceleyeceğimiz eserler Çin’in önemli tarihi olayları ve kültürel konuları hakkında öğrencilerin ilgilerini çeken metinler olacaktır.

İçerik

Çok eski bir tarih kitabı yazma ve tarihi olayları kaydetme geleneğine sahip olan klasik Çinli tarihçilerin eserlerinin içerikleri konusunda öğrencilere bilgiler verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler gerektiğinde görsel materyaller eşliğinde yapılacaktır. Diğer taraftan çoğu zaman çağdaş Çince olarak kaleme alınmış tarih kaynaklarından Çin kültürüne dair bölümler ders sırasında direkt olarak tercüme edilerek işlenecektir.

Kaynaklar

Wolfram Eberhard, Çin Tarihi, Tercüme Eden: İkbal Berk, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1996. Cao Dawei-Sun Yanjing, Zongguo Lishı (Çin Tarihi), Wuzhou Chuanbo Yayınevi, Pekin 2010. Jian Bozan, Shıliao Yu Shıxue (Tarihi Materyaller ve Tarih Bilimi), Pekin Yayınevi, Pekin 2011.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024