SÖZLÜ ANLATIM III

İzlence Formu

Ders Adı SÖZLÜ ANLATIM III Kod ÇDED3003
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EYÜP SARITAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin konuşma pratiği kazanmalarını sağlamak için konuşma ve duymaya dayalı yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanması

İçerik

Bu derste öğrencilerimize günlük hayatımızda kullandığımız konulara ilişkin olaylar pratiğe dayalı alıştırmalar yapılacaktır. Bunu gerçekleştirmek üzere, kaynak kitabımızın karşılıklı konuşma kısımlarını kağşayan diyaloglara ağırlık verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Bu ders başlangıcından ikinci dönemin başlangıcına kadar klasik ders anlatma yöntemi ile işlenecek, ikinci dönemin başlamasından itibaren ise, karşılıklı konuşma metinlerini içeren okuma parçalarını açıklanması, tercüme edilmesi ile devam edecektir.

Kaynaklar

Bu dersimizde kaynak olarak Pekin Dil Üniversitesi yayınları arasında çıkan Kouyu Keben adlı kitabın birinci cildi kullanılacaktır. Bu kitaptaki karşılıklı konuşma kısımlarını içeren diyaloglara dayanılarak işlenecek, diğer taraftan yine sözü edilen üniversite tarafından hazırlanıp yayınlanmış olan “Hanyu Congheng ( 汉 语 纵 横 )-Jump Heigh A Systematic Chinese Course” adlı konuşma kitabı takip edilecektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024