PERFORMANS PSİKOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı PERFORMANS PSİKOLOJİSİ I Kod OPER2260
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. ŞEBNEM ÜNAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Opera ve şan icrası alanında, öğrencinin topluluk önünde icra yapma ve bununla bağlantılı heyecan ve kaygı hisleriyle olumlu bir şekilde başa çıkabilme konusunda donanımlı hale getirmek.

İçerik

Opera öğrencilerinin heyecan ve kaygı olgularının, genel psikoloji ve bir topluluk önünde performans yapma bağlamında değerlendirilmesi; öğrencinin performans kalitesini yükseltecek ve sahne ile bağlantılı bu tür olası problemlerine çözüm olabilecek zihinsel ve davranışsal yöntemlerin irdelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım; Sunum ve Performans

Kaynaklar

Salmon, P.G., 1990. A Psychological Perspective On Musical Performance Anxiety: A Review of Literature, Medical Problems of Performing Artists, 5:1, 2-11. Çimen, G., 2001. Sahne Kaygısı, G.Ü Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21:2, 125-133. Teztel, G., Aşkın, C., 2007. Sahne Heyecanının Türk Müzisyenler Arasındaki Yaygınlığı ve Çözüm Yöntemleri, itüdergisi/b, 4:2, 3-10. Kenny, D.T., 2006. Music Performance Anxiety: Origins, Phenomenology, Assessment and Treatment, A Journal of Music, Spec. Issue: Renegotiating Musicology.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024