E-DEVLET

İzlence Formu

Ders Adı E-DEVLET Kod ENFO7042
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ZÜMRÜT SATI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Geleceğin kamu yöneticisi adaylarının, dijital çağda devlet yönetiminin üretken, verimli, şeffaf ve hizmet odaklı yapısı içerisinde hızlı ve doğru karar vermelerini sağlayacak liderlik özelliklerine katkıda bulunmaktır. Ders kapsamında yarının liderlerini E-Devlet alanında; kamu yönetiminde teknoloji ve bilgi yönetimi (kamuya ait birimlerde enformasyon toplanması, saklanması, işlenmesi ve yayınlanması), elektronik ortamda devlet-vatandaş-işletme ilişkiler ağı ve internet üzerinde kamu idari ünitelerinin hizmet kapsamı hakkında bilinçlendirmek ve donanımlarını zenginleştirmek amaçlanmaktadır.

İçerik

E-Devlet kavramı,Yeni kamu yönetimi anlayışı, E-Devlet yapısın işleyişi, e-belediye, internette siyaset, e-demokrasi, e-yönetişim, e-imza, internette güvenlik ve ahlaki sorunları ile ilgili konularda bilgi edinilmesi

Öğretim Yöntemleri

Konferans (%70), Seminer (10), Araştırma (%10), Grup Çalışması (%10)

Kaynaklar

Vishahth Weerakkody, Christopher G. Reddick, Public Sector Transformation throught E-Government: Experiences from Europe and North America, Routledge, 2012. Vincent Homburg, Understanding E-Goverment: Information Systems in Public Administraiton, Routledge, 2008, USA. Muhammed Zahid Sobacı, Mete Yıldız, E-Devlet Kamu Yönetimi ve Teknoloji İlişkisinide Güncel Gelişmeler, Nobel Yayınları, 1. Basım, 2012, Ankara. Murat Yıldırım, E-Devlet ve Yurttaş Odaklı Yönetim, Nobel Yayınları, 2011, Ankara. Ramon C. Barquin, AlexBennet, Shereen G. Remez (Edt), Knowledge Management- The Catalyst for Electronic Government, Management Concepts, Vienna, Virginia, USA, 2001. Özgür Uçkan, E-Devlet, E-Demokrasi ve Türkiye, Literatür Yayınları, 1. Basım, İstanbul, 2003. Ahmet Kesik, Hasan Canpolat (Edt), Küreselleşme ve Kamu Yönetiminde Dönüşüm, Seçkin Yayıncılık, Birinci Baskı, Ankara, 2011.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024