İNOVASYON YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İNOVASYON YÖNETİMİ Kod ENFO7041
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ZÜMRÜT SATI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yeni ve geliştirilmiş ürün ve süreçleri, yeni organizasyonel yapıları, var olan teknolojinin yeni alanlarda kullanılmasını ya da yeni pazarlar keşfetmeyi ifade eden İnovasyon kavramının ve ilişki kavramların anlaşılmasını sağlamak, İnovasyon yönetim sürecini değerlendirmek, İnovasyon yönetim modellerini incelemek, İnovasyon yönetim tekniklerini araştırmak, teknoloji ve teknoloji yönetimi ile ilgili faktörleri değerlendirmek, işletmeler için önemli bir rekabet unsuru oluşturan teknoloji yönetimi – İnovasyon arasındaki bağlantıları kurmaktır.

İçerik

İnovasyon ve inovasyon ile ilişkili kavramların belirlenmesi, inovasyon yönetim süreci ve modelleri, inovasyon türleri, stratejileri, inovasyon Ar-Ge ilişkisinin kurulması, inovasyonun işletmelerin rekabet gücü üzerindeki etkilerinin belirlenmesi

Öğretim Yöntemleri

Konferans (%70), Seminer (10), Araştırma (%10), Grup Çalışması (%10)

Kaynaklar

Zümrüt ECEVİT SATI, İnovasyonu Yönetmede Kesitler, Nobel Yayınevi, 2013. Paul Trott, Innovation Management and New Product Development, Prentice Hall, London, 1998. Alan Barker, Yenilikçiliğin Simyası, Çev: Ahmet Kardam, Yayıma Hazırlayan: Zülfü Dicleli, MESS Yayın No:391, İstanbul, 2001. Hasan Kürşat Güleş, Hasan Bülbül, Yenilikçilik, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2004. Feray Odman Çelikçapa, Sait Kaygusuz, Teknoloji Yönetimi, Dora Yayıncılık, Bursa, 2010. ޞule Özmen, Ağ Ekonomisinde Yeni Ticaret Yolu: E-Ticaret, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Yayın No:32, İstanbul, Temmuz 2009.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024