R UYGULAMALI İSTATİSTİK

İzlence Formu

Ders Adı R UYGULAMALI İSTATİSTİK Kod TUIS3196
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. NİHAT TAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletmelerin tüm departmanlarında yapılan araştırmalarda kullanılması gereken araştırma yöntemlerinin teorik ve uygulamalı olarak ele alınmasıdır.

İçerik

Derslerde tanımsal istatistik ölçüler, örnekleme teorisi, anakütle parametrelerinin tahmini ve test edilmesi, regresyon korelasyon analizi ve temel zaman serileri analizi konuları işlenecektir. Sınıfta R uygulamalı örnekler incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

3 saatlik derslerde önce konulara ait teorik anlatım yapılacak, sonra örnek uygulamalar yapılacaktır. Uygulamalarda R paket programından yararlanılacaktır.

Kaynaklar

1) Orhunbilge, N. (2014). Tanımsal İstatistik, Olasılık ve Olasılık Dağılımları, 2.baskı. Nobel Yayıncılık, Ankara; 2) Orhunbilge, N. (2000). Örnekleme Yöntemleri ve Hipotez Testleri, 2.baskı. Avcıol Basım, İstanbul; 3) Orhunbilge, N. (2010). Çok Değişkenli İstatistik Yöntemler. İÜ İşletme Fakültesi Yayınları No:286, İstanbul; 4) Orhunbilge, N. (1999). Zaman Serileri Analizi Tahmin ve Fiyat İndeksleri. İÜ İşletme Fakültesi Yayınları No:277, İstanbul; 5) Newbold, P. (2013). Statistics for Business and Economics 8th ed. Pearson Education, Essex; 6) Bu konuları içeren tüm diğer kaynaklar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024