AHLAK KONULU METİNLER II

İzlence Formu

Ders Adı AHLAK KONULU METİNLER II Kod LADE4042
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BENGÜ CENNET COŞKUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, özellikle ahlak konulu metinler üzerine eğilerek öğrencilerin metinleri çözümleme ve tercüme etme konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerini ve sağlam bir Latince dil duyuşu kazanmalarını, ayrıca birincil kaynaklar ışığında Roma düşüncesine hakkında temel bir fikir edinmelerini sağlamaktır.

İçerik

Bu derste Latince ahlak konulu metinler ele alınıp dil ve üslup yönünden incelenecektir. Böylece öğrencilerin Latince metinlerle birebir temas kurması sağlanacak ve metin çözümleme, klasik bir dilden çeviri yapma konusunda deneyim kazanmalarına, felsefi terminoloji bakımından kendilerini geliştirmelerine yardımcı olunacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, tartışma, soru-cevap.

Kaynaklar

1. Gummere, R.M. (tr.) (1917). Seneca. Epistles, Volume I: Epistles 1-65, Cambridge, MA: Harvard University Press. 2. Gummere, R.M. (tr.) (1920). Seneca. Epistles, Volume II: Epistles 66-92, Cambridge, MA: Harvard University Press. 3. Gummere, R.M. (tr.) (1925). Seneca. Epistles, Volume III: Epistles 93-124, Cambridge, MA: Harvard University Press. 4. Lewis, C.T., C. Short (1879). Latin Dictionary, Oxford: Clarendon Press. 5. Wilcox, A. (2012). The Gift of Correspondance in Classical Rome. Friendship in Cicero’s Ad Familiares and Seneca’s Moral Epistles, Wisconsin: The University of Wisconsin Press. 6. Campbell, R. (tr.) (1969). Letters from a Stoic. Epistulae Morales ad Lucilium, New York: Penguin Books. 7. Annas, J. (ed.) (2004). Cicero. On Moral Ends, Cambridge: Cambridge University Press. 8. Nicgorski, W. (ed.) (2012). Cicero's Practical Philosophy, Indiana: University of Notre Dame Press. 9. Peabody, A.P. (tr.) (1887). Ethical Writings of Cicero: De Officiis, De Senectute, De Amicitia, Boston: Little, Brown, and Company. 10. Powell, J.G.F. (ed.) (2006). M. Tulli Ciceronis De Re Publica, De Legibus, De Senectute, De Amicitia, Oxford: Oxford University Press. 11. Henderson, J. (2004). Morals and Villas in Seneca's Letters. Places to Dwell, Cambridge: Cambridge University Press. 12. Dürüşken, Ç. (çev.) (2018). Cicero. De Senectute: Yaşlılık Üzerine, İstanbul: Alfa Yayınları. 13. Dürüşken, Ç. (çev.) (2017). Cicero. De Amicitia: Dostluk Üzerine, İstanbul: Alfa Yayınları. 14. Ferguson, J. (1958). Moral Values in the Ancient World, London: Methuen & Co Ltd.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024