ABD TARİHİ (BAĞIMSIZLIKTAN I. DÜNYA SAVAŞINA KADAR)

İzlence Formu

Ders Adı ABD TARİHİ (BAĞIMSIZLIKTAN I. DÜNYA SAVAŞINA KADAR) Kod TARH2753
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. METİN ÜNVER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, ABD'nin modern dünyanın önemli bir devleti olarak günümüzdeki konumuna yükselmesinin alt yapısı olarak kuruluş dönemi ve kurumları incelenecektir. Böylece günümüzdeki ABD iç ve dış politikası ve reflekslerinin arka planının anlaşılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

İçerik

ABD'nin kuruluşundan I. Dünya Savaşına kadar yaşanan önemli siyasi gelişmeler ve idari yapının oluşması ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Kısmen anlatım, kısmen powerpoint sunumu, ödev konuları verilmesi.

Kaynaklar

Allan Nevins, Henry Steele Commager, ABD Tarihi, çev: Halil İnalcık James West Davidson, Kısa Amerika Birleşik Devletleri Tarihi, çev: Can Evren Topaktaş Howard Zinn, Amerika Birleşik Devletleri Halklarının Tarihi, çev: Sevinç Sayar Özer David McCullough, 1776 Amerikan Bağımsızlık Mücadelesi, çev: Ayşe B. Çancı Oxford History of the United States (The Glorious Cause: The American Revolution, 1763-1789; Empire of Liberty: A History of the Early Republic, 1789-1815; What Hath God Wrought: The Transformation of America, 1815-1848; Battle Cry of Freedom; The Republic for Which It Stands: The United States during Reconstruction and the Gilded Age, 1865-1896)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024