FRİG TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı FRİG TARİHİ Kod TARH4736
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ERKAN KONYAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin Phrygler ile ilgili, özel konulara yönelerek, bu konuda kütüphane ve saha-müze araştırması yapmalarını olanak tanımak. Bu çerçevede sunum, proje ve bilimsel çalışma yöntemlerini öğrenmelerini sağlamak. Hazırladıkları çalışmaları sınıf ortamında, power point sunumu olarak anlatmalarıyla, deneyim kazanmalarını kolaylaştırmak.

İçerik

Phryg Araştırmaları, Phrygler'in Kökeni, Troia Savaşı ve Phrygler, Muşkiler, Başkent Gordion, Midas Öyküleri, Phryg Tümülüsleri, Midas'ın Tümülüsü, Phryg Kaya Anıtlarından Seçkin Örnekler, Kybele Kültü" gibi ana konuları kapsamaktadır. Seminerler, öğrencilere dağıtıldıktan sonra, bir aylık hazırlık döneminde metodoloji uygulaması yaptırılmaktadır

Öğretim Yöntemleri

Kısmen anlatım, kısmen powerpoint sunumu, ödev konuları verilmesi.

Kaynaklar

Belirlenen seminer konusuna göre kaynak kitap ve makaleler değişebilmektedir. Ekrem AKURGAL, Anadolu Kültür Tarihi, Tübitak Yayınları, İstanbul, 1998. Ekrem AKURGAL, Anadolu Uygarlıkları, Net Yayıncılık, İstanbul, 1998. C.W.CERAM, Tanrıların Vatanı Anadolu, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1994. Seton LLOYD, Türkiye\'nin Tarihi, Tübitak Yayınları, İstanbul, 1998. R.NAUMANN, Eski Anadolu Mimarlığı, Çev. Beral Madra, Ankara, 1975. Jürgen SEEHER, Hattuşa Rehberi \"Hitit Başkentinde Bir Gün\", Ege Yayınları, İstanbul, 1999. Veli SEVİN, Anadolu Arkeolojisi, Der Yayınları, İstanbul, 1999.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024