OSMANLI DEVLETİ'NİN ESKİ ESER POLİTİKASI

İzlence Formu

Ders Adı OSMANLI DEVLETİ'NİN ESKİ ESER POLİTİKASI Kod TARH2734
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BURCU KUTLU DİLBAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Avrupa'da eski eser anlayışının ortaya çıkışı ve gelişim süreci, Osmanlı Devleti'nin eski eserlere bakış açısı verilmeye çalışılacak.

İçerik

Yakınçağ Osmanlı Tarihi kapsamında 19.yüz yılda Osmanlı Devleti'nin eski eser politikası anlatılacaktır. Yakınçağ Tarihinde eski eserler , arkeolojik kazılar ve müzecilik ile ilgili Avrupa'da ve Osmanlı Devleti'nde çıkan eserler, ve günümüzde bu konu ile ilgili yayınlar, öğrenciyle paylaşılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Osmanlı Devleti'nin Eski Eser Politikasını görsel sunumlarla anlatmak. Eski eserler, kazılar ve müzelerle ilgili fotoğraf, belge ve videoları öğrenci ile paylaşmak. Osmanlı Devleti'nin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ni öğrenciye yakından tanıtmak.

Kaynaklar

SHAW, Wendy M. K.; Osmanlı Müzeciliği: Müzeler, Arkeoloji ve Tarihin Görselleştirilmesi, (Çev. Esin Soğancılar), İletişim Yayınları, İstanbul, 2004. TEXİER, Charles; Description de L’asie Mineure, Paris 1849. CEZAR, Mustafa; Sanatta Batı’ya Açılış ve Osman Hamdi, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, II. Baskı, C. I, İstanbul 1995.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024