ADVANCED INDUSTRY ECONOMICS

İzlence Formu

Ders Adı ADVANCED INDUSTRY ECONOMICS Kod 9001
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. GELENGÜL KOÇASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders bir firmanın stratejik davranışı ile piyasa yapısı arasındaki etkileşime ve sonuç olarak sektörler arasındaki rekabet koşullarına dikkat çekmektedir. Elbette, yerleşik firmaların piyasa gücünü başarılı bir şekilde elde edebilecekleri ve potansiyel rakipleri piyasadan uzak tutabilecekleri, daha uzun vadede bile fiyatları ve çıktıları etkileyebilecek durumları ele alır.

İçerik

Endüstriyel Ekonomi ya da Sanayi Kuruluşu (IO), özellikle firmaların birbirleriyle rekabet etme biçimleriyle, piyasaların ve sanayilerin çalışmalarıyla ilgilenmektedir. Bu dersin amacı çeşitli rekabet modellerini, piyasa yapısının belirleyicilerini, çekici ve mümkün kılan şartları ve rekabet politikasının rolünü tanımaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatıma dayalıdır. Dersler teoriyi, örnekleri ve sınıf tartışmasını önceler. Ödevler dersin uygulamasına odaklanacaktır.

Kaynaklar

Tirole, Jean, The Theory of Industrial Organization. MIT Press, 1988. Ackerberg, D., Benkard, L., Berry, S., and Pakes, A. “Econometric Tools for Analyzing Market Outcomes”, forthcoming, Handbook of Econometrics. Sutton, J., “Market Structure: Theory and Evidence”, forthcoming, Handbook of Industrial Organization.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024