KÖK HÜCRE VE REJENERATİF BİYOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı KÖK HÜCRE VE REJENERATİF BİYOLOJİ Kod MOBI7010
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SELDA OKTAYOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kök hücre ve rejeneratif biyoloji alanında temel bilimsel prensipler ve klinik uygulamaların güncel refereanslar ile teorik olarak öğretilmesi, videolar ve animasyonlar aracılığıyla bu alandaki temel uygulama tekniklerinin gösterilmesidir. Böylelikle hastalıkların kök hücre temelli hücresel veya ilaç ile tedavi edilebilmesi hedefli bilimsel araştırmalar yapabilmek için gerekli alt yapının oluşturulması amaçlanmaktadır.

İçerik

Kök hücre ve rejeneratif biyoloji alanı; kök hücrelerin doku onarımındaki rolleri, bu alanda biyolojik ve medikal uygulamalar; farklı organizmalardaki embriyonik ve erişkin kök hücrelerin moleküler, hücresel ve potansiyel terapötik özellikleri; kök hücre transplantasyonu ile çeşitli hastalıkların yeni tedavilerinin geliştirilmesi; kök hücrelerde gen terapisi; uyarılmış pluripotent kök hücreler ve hücresel tedavi, kanser kök hücreleri, kök hücrelerin yaşam döngüsü, kök hücre metabolizması.

Öğretim Yöntemleri

Sözel ve bilgisayar destekli görsel anlatım, tartışma, soru-cevap.

Kaynaklar

1. Alp Can, ed. Kök Hücre Biyolojisi, Türleri ve Tedavide Kullanımları. Akademisyen Tıp Kitabevi, 2014. 2. Goldenberg and Antonio Carlos Campos de Carvalho, eds. Resident Stem Cells and Regenerative Therapy. Academic Press is an Imprint of Elsevier, 2013. 3. Turksen, Kursad, ed. Stem Cell Biology and Regenerative Medicine. Humana Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024