TÜRK DİLİ II

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK DİLİ II Kod ODTD0002
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. AHMET PEKŞEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkçede anlam bilimi terimlerini kavratma, dil ve kültür ilişkileri, Kelimelerde anlam ilişkileri, yazılı ve sözlü anlatımlarda dikkat edilmesi gerekenler ve sıkça yapılan hataları düzeltmek için dikkat edilmesi gerekenler, cümle ve paragraf yapısı, anlatım biçimleri, yazı türleri ile doğru ve etkili yazıma ulaşmak için gerekli hususları gençlerimize en iyi şekilde öğretmek temel amaç olarak benimsenmiştir.

İçerik

Türkçede metinlerin anlaşılması için anlam olaylarının iyi bilinmesi, dil ve kültür ilişkileri, cümle ve paragraf şeklindeki yapılar, anlatımda dikkat edilmesi gereken hususlar ve dil yanlışları, anlatım biçimleri, doğru ve etkili yazımda bilinmesi ve uygulanması gereken temel bilgiler dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Örgün Öğretim

Kaynaklar

1. Üniversiteler İçin Türk Dili-(Prof. Dr. Muharrem Ergin) 2. Türk Dili Yazılı ve Sözlü Analtım- (Prof. Dr. Aziz Kılınç) 3. Sözcük Türleri - (Prof. Dr. Doğan Aksan) 4. Kültür ve Dil- (Mehmet Kaplan) 5. Yüksek Öğretimde Türk Dili (Prof. Dr. Mustafa Özkan, Prof. Dr. Hatice Tören, Dr. Osman Esin)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024