SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ Kod ANTR1104
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GÜLDEM BÜYÜKSARAÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders 1. sınıf öğrencilerini klasik sosyal ve kültürel antropoloji kuramlarıyla tanıştırmayı amaçlamaktadır. Bu kuramların ele aldığı temel kavram ve temalara genel bir bakış sağlamaktadır.

İçerik

Bu ders, 1. sınıf öğrencilerini sosyal ve kültürel antropoloji temel kuramlarıyla tanıştırmayı amaçlamaktadır. Bu kuramların ele aldığı belli başlı kavram ve temalara genel bir bakış sağlamaktadır. Bunlar arasında kültürlenme, adaptasyon, siyasi örgütlenme, din, totem, tabu ve takas sistemleri gibi alt başlıklar bulunmaktadır. Dönem sonunda, öğrenciler, disiplinin temel unsuru olan "kültür" kavramının farklı tanımları üzerinden karşılaştırmalı bilgiye sahip olacaklardır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğreti, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap

Kaynaklar

Bates, Daniel. 2009. Yirminci Yüzyılda Kültürel Antropoloji: İnsanın Doğadaki Yeri. Durkheim, Emile. 1895. Sosyolojik Metodun Kuralları. Geertz, Clifford. 1973. Kültürlerin Yorumlanması. Haviland, William vd. 2006. Kültürel Antropoloji. Mauss, Marcel. 1960. Sosyoloji ve Antropoloji. Özbudun, Sibel vd. 2012. Antropoloji: Kuramlar Kuramcılar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024