SEMİNER VE SUNUM TEKNİKLERİ I

İzlence Formu

Ders Adı SEMİNER VE SUNUM TEKNİKLERİ I Kod KONSSEM1
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SEDA DÜZYOL YILMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilerin; belli bir konuda bilgiye ulaşıp derleyerek anlatım amacına uygun bir sunum hazırlama ve bunu bir toplantı organize ederek etkin bir şekilde topluluk önünde sunma becerisini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

İçerik

Ders, öğrencilerin bir sunumu veya söyleşiyi gerçekleştirirken gerek duyacakları bilgi ile donanımları sağlamaya yöneliktir. Bu derste sunum ve söyleşi kavramları, sözlü ve sözsüz iletişim ögeleri, etkili bir sunum-söyleşi hazırlama aşamaları ile uygulama sırasında karşılaşılacak engeller anlatılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, konular hakkında tartışma, ödevlerle anlatılanları pekiştirme

Kaynaklar

1. Dikkat Vücudunuz Konuşuyor, Ahmet Şerif İzgören, Academy, 1999 2. Etkili Sunuş, Christine E. Bingaman, Rota Yayın, 1993 3. Bedenin Dili, Acar&Zuhal Batlaş, Remzi Kitabevi, 1995 4. Etkili ve Güzel Konuşma Teknikleri, Murat Baykızı, Kar Yayınları, Ekim 2005 5. Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı, George Kops, Richard Worth, Gün Yayıncılık 6. Başarılı Sunum Kendi Kendini Geliştirme Programı Daha İyi Düşünüp Daha Verimli Çalışabilmek İçin Kılavuz, John Collins, Doğan Kitapçılık, Mayıs 2000 7. Başarılı Prezantasyonun 101 Yolu, Elizabeth Tierney Isbn 975-316-850-0

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024