TIBBA MERHABA

İzlence Formu

Ders Adı TIBBA MERHABA Kod TIPF1101
Kredi 4 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HAKAN ERTİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İnsanı, hekimliği ve tıbbı tanımaya ve anlamaya başlamak, ilkyardım yapabilmek İLKYARDIM (İY) Amaç: İlk yardım ilke ve tekniklerine uygun olarak gerektiğinde ilk yardım yapmak İNSANI TANIMAK Amaç: İnsanın ruhsal yapısını tanımak amacıyla psikolojinin temel kavramlarını tanımlamak ve hastayla biyopsikososyal yaklaşım temelli ilişki kurmak SAĞLIĞA HALK SAĞLIĞI (HS) YAKLAŞIMI Amaç: Sağlık ve hastalığı etkileyen biyo-psiko-sosyal faktörleri anlamak, sağlığın korunması ve geliştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda bilgi kazanmak ETİK ve YAŞAM Amaç: Bir hekimin sahip olması gereken temel insani ve mesleki değerleri tanımlayabilmeli.

İçerik

Birinci sınıfın ilk dilimidir. İlkyardım, İnsanı tanımak, Sağlığa Halk Sağlığı (HS) Yaklaşımı ve Etik Ve Yaşam derslerini içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

İlkyardım, İnsanı tanımak, Sağlığa Halk Sağlığı (HS) Yaklaşımı ve Etik Ve Yaşam derslerinin tümünün teorik dersleri bulunmaktadır. İlkyardım dersinde, teorik dersler anlatıldıktan sonra, öğretim üyeleri öğrencilere maktler üzerinde uygulama yaptırarak, öğrencilerin teorik bilgilerinin pekişmesini sağlamaktadırlar. Etik ve Yaşam dersi kapsamında da 5 gün süreyle, İstanbul Sağlık Tarihi gezileri yapılarak, öğrencilerin yaşadığı çevreyi tarihsel ve kültürel açıdan tanıyabilmeleri hedeflenmektedir.

Kaynaklar

4 farklı Anabilim Dalı'nın Öğretim Üyeleri, kendi branşları ile ilgili güncel kaynakları kullanmaktadırlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024