TİYATROELEŞTİRİSİ II

İzlence Formu

Ders Adı TİYATROELEŞTİRİSİ II Kod TIED2075
Kredi 4 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FAKİYE ÖZSOYSAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Seminerde, katılımcıların oyun metinlerini farklı eleştiri ve çözümleme yöntemleriyle ele alabilmeleri, oyunlara farklı bakış açılarıyla yaklaşabilmeleri amaçlanmaktadır.

İçerik

Oyun metinlerini farklı eleştiri ve çözümleme yöntemleriyle ele alabilmeleri, oyunlara farklı bakış açılarıyla yaklaşabilmeleri amaçlanmaktadır. Seminerde tiyatroda erkek imgesi ana tema olarak yer almaktadır. Ders için seçilen oyunlar feminist eleştirel yaklaşımla değerlendirilecek ve metinlerin toplumsal cinsiyet açısından erkekliğin inşası, erkek temsilleri açısından yapıbozumla nasıl çözümlenebileceğine yönelik ölçütler ortaya konulacaktır. Oyunların ortaya koydukları düşünme/görme biçimi çözümlenecek, derse öğrencilerin yapacağı sunuşlar da katılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Metin çözümlemelerinde yorumbilimsel yöntem, alımlama estetiği, yapıbozum ve feminist eleştiri yöntemleri esas alınmaktadır.

Kaynaklar

KURAMSAL KİTAPLAR: Toplum ve Bilim Dergisi Erkeklik özel sayısı sayı:101 Psikanaliz Yazıları: Erkeksilik Baharlık Kitap Dizisi 5 Bağlam 189 Lynne Segal, Ağır Çekim Serpil Sancar, Erkeklik İmkansız İktidar OYUNLAR: G.Büchner, Woyzeck T.Williams, Arzu Tramvayı H.İbsen, Nora Bir Bebek Evi F.G.Lorca, Kanlı Düğün D.Mammet, Glengory Glenn Ross Eyripides, Medea M.Mungan, Taziye A.Çehov, Ivanov A.Miller, Satıcının Ölümü E.O'Neil, Karaağaçlar Altında B.Brecht, Cesaret Ana ve Çocukları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024