MOLEKÜLER BİYOLOJİDE MODEL ORGANİZMALAR

İzlence Formu

Ders Adı MOLEKÜLER BİYOLOJİDE MODEL ORGANİZMALAR Kod MOBI7006
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BAHRİYE PELİN ARDA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Moleküler biyoloji ve genetik alanındaki araştırmalarda kullanılan önemli model organizmaları ve bunların karakteristik özelliklerini öğrenmek; bu model organizmaların çeşitli hastalıklarda, kanser araştırmalarında, ilaç keşfinde kullanımı hakkında fikir sahibi olmak; ve deneysel araştırmalarda model organizmaların avantaj ve dezavantajlarını analiz ederek seçim yapabilmek temel hedeftir.

İçerik

Model organizmanın tanımı, moleküler biyoloji ve genetik alanındaki araştırmalarda kullanılan önemli prokaryotik ve ökaryotik model organizmalar ve genel özellikleri, bu model organizmaların çeşitli hastalıklarda ve kanser araştırmalarında kullanımı, transgenik model organizmalar ve kullanım amaçları, model organizmalar ile yapılan deneysel araştırma metotları, fonksiyonel genomikde model organizmalar, ilaç keşfinde model organizmalar.

Öğretim Yöntemleri

Sözel ve bilgisayar destekli görsel anlatım, kaynak tarama, tartışma, soru-cevap, sunular.

Kaynaklar

1. Baker, T. A., Bell, S. P., Gann, A., Levine, M., & Losick, R. (2008). Molecular biology of the gene. San Francisco, CA, USA:: Pearson/Benjamin Cummings. 2. Lizabeth A. Allison. (2007). Fundamental Molecular Biology. Blackwell, Malden, MA, 738 pp

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024