TARİH SEMİNERİ

İzlence Formu

Ders Adı TARİH SEMİNERİ Kod TARH4696 M
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MAHİR AYDIN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu seminer çalışmasından beklenen temel hedef öğrencilerin akademik anlamda bir araştırma kabiliyeti edinmeleridir. Bu bağlamda seminer sırasında öğrencilere, gerekli kaynaklar tanıtılıp, teknikler öğretilmektedir. Öğrencilere verilen ödevlerle ise öğrencinin teoride edindiği birikimi pratikte de kullanabilmesi hedeflenmektedir. Dönem boyunca katılımcı, hocanın desteği ile planlı ve disiplinli bir çalışma yapmayı öğrenecektir ki bu da ilerleyen dönemlerde kişiye rehberlik hizmeti sunacaktır.

İçerik

Yakınçağ Tarihi döneminde, Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, ekonomik ve sosyal olgularını incelemek. Bu dönem ile ilgili analizler yaparak, çalışmayı akademik araştırma metodları dahilinde somutlaştırmak. Bu seminer sonucunda öğrenciler öncelikle, bundan sonraki akademik hayatlarında kendilerine gerekli olacak araştırma yöntemlerini öğrenmişlerdir. Ayrıca kütüphane- bibliografya araştırmaları ve makale yazımı ile ilgili pratik çalışmalar yapma imkanı kazanmışlardır. 19. yüzyıl Osmanlı Tarihinin ana politik ekonomik ve sososyal olguları ile ilgili analizler yapmışlardır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, Anlatım yolu ile öğretim, Tartışma, Soru-cevap.

Kaynaklar

Ahmet Şükrü Esmer, Siyasi Tarih, İstanbul 1944. Fahir Armaoğlu, 19. Yüzyıl Siyasi Tarihi, İstanbul 1997. Rifat Uçarol, Siyasi Tarih, İstanbul 1995.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024