ULUSLARARASI GÖÇLER

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI GÖÇLER Kod CGRY7113
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SELMA AKAY ERTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; uluslararası göçleri, göç kuramlarını, uluslararası göçlerin nedenlerini, uluslararası göç ve göçmen çeşitlerini, uluslararası göçlerin tarihçesini, uluslararası göçlerin Dünya genelinde göç veren ve göç alan bölgeler üzerindeki etkilerini, küreselleşmenin uluslararası göçlere olan etkisini incelemektedir.

İçerik

Bu dersin içeriğini; uluslararası göçler, göç kuramları, uluslararası göçlerin nedenleri, uluslararası göç ve göçmen çeşitleri, uluslararası göçlerin tarihçesi, uluslararası göçlerin Dünya genelinde göç veren ve göç alan bölgeler üzerindeki etkileri, küreselleşmenin uluslararası göçlere etkisi gibi konular oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru - cevap, tartışma, power point sunu

Kaynaklar

Castles S., ve Miller M. J. (2009) The Age of Migration, 4th Edition, The Guilford Press; Fourth Edition. Mutluer, M. (2003) Uluslararası Göçler ve Türkiye Kurumsal ve Ampirik Bir Alan Araştırması Denizli/Tavas, Çantay Kitabevi,Istanbul. Toksöz, G. (2006) Uluslararası Emek Göçü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul. Douglas S. M. ve Taylor, J. E. (2004) International Migration: Prospects and Policies in a Global Market (International Studies in Demography), Oxford University Press, New York. Erder, S. (2007) Yabancısız Kurgulanan Ülkenin Yabancıları, Türkiye’de Yabancı İşçiler, A. Arı (Editör), Derin Yayınları, Istanbul,1-82. Erdoğan, M. M. (2015) Türkiye’deki Suriyeliler Toplumsal Kabul ve Uyum, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul. Tümertekin, E., Özgüç, N. (2006) Beşeri Coğrafya, İnsan, Kültür, Mekan, Çantay Kitabevi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024