KSEROFİTLERİN BİYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KSEROFİTLERİN BİYOLOJİSİ Kod BOTK1004
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FADİME ERYILMAZ PEHLİVAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yeryüzünde gün geçtikçe artan küresel ısınma nedeniyle çölleşmeye gidiş kaçınılmazdır. Bu yüzden Kserofit bitkilerin tanınmasını gerekli kılmaktadır. Yurdumuzun da kurak ve yarı kurak iklim bölgesinde olması kserofit bitkilerin önemini daha da arttırmaktadır. Hem mezofit hem de kserofit bitkilerin yapısal farklılıklarının incelenmesi ve onların yaşamlarını nasıl devam ettirdikleri hakkında gerekli bilgileri doğa ve laboratuar koşullarında genç araştırıcılara vermektir.

İçerik

Bu ders dünyadaki kurak bölgelerin fiziksel ve biyolojik özellikleriyle ilgilidir. Çöllerin ve kurak bölgelerin zorluklarına, çöl bitkilerinin evrimine, su ekonomisine, çöl ekolojisine odaklanmıştır. Su kıtlığına farklı bitki türleri farklı şekilde cevap vermektedir. Bitkilerin kurak ve yarı kurak bölgelerde gelişmesi ve yaşam evrelerini tamamlaması için morfolojik ve anatomik adaptasyonlarını içerir. Kserofitlerin anatomik ve morfolojik karakterleri ve onların kurak bölgelere adaptasyonları tanımlandı.

Öğretim Yöntemleri

Soru-cevap yöntemiyle anlatım, yanı sıra grafikler ile ifadesi ve laboratuarda demostrasyon ve mikroskop altında incelemeler.

Kaynaklar

Water Deficits and Plant Growth (1968): T.T.Kozlowskı V:1 Water Deficits and Plant Growth (1975): T.T.Kozlowskı V:2 Water Deficits and Plant Growth (1975): T.T.Kozlowskı V:3 Desert Biology (1968): G.W.Brown, JR V:1 Desert Biology (1974): G.W.Brown, JRV:2 Life in Desert J.L. (1967): Cloudsley-Thompson & M.J.Chadwıck Plant Physiology ( 2002): Taiz, L. and Zeiger, E., Sinauer Associates, Sunderland, MA, USA. Plant Physiology (1992): Salisbury, F.B. and Ross, C.W., Wadsworth Publishing Company, Belmont, California. Plant Physiology (1979): R.G.S. Bidwell II Ed.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024