İÇ ANADOLU BÖLGESİ COĞRAFYASI

İzlence Formu

Ders Adı İÇ ANADOLU BÖLGESİ COĞRAFYASI Kod CGRF3132
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDAT AVCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye'nin coğrafi bölgelerinin tanıtılması ve özelliklerinin açıklanması birinci hedeftir. Farklı derslerde sistematik olarak öğrenilen konular, İç Anadolu Bölgesi ölçeğinde daha detaylı incelenir ve değerlendirilir.

İçerik

1941 yılında Ankara'da toplanan Coğrafya Kongresi'nde elde edilen sonuçlardan biri, ülkenin coğrafi bölge ve bölümlerinin tanımlanmasıdır. Bu bölgeler birbirlerinden belli özellikleriyle ayrılırlar. Türkiye bölgesel coğrafyası dersleri, bölgelerin tanıtılması ve özelliklerinin açıklanmasında sistematik olarak öğrenilen konuların bölge ölçeğinde detaylı olarak değerlendirilmesini sağlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencinin konu ile ilgili kaynak taraması ve ön araştırmalar Konu anlatımı ve sınıfta konunun tartışılması

Kaynaklar

ATALAY, İ. (2000). Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği. İzmir: Ege Üniversitesi Basımevi. ATALAY, İ. ve MORTAN, K. (1997). Türkiye Bölgesel Coğrafyası. İstanbul: İnkılap Kitapevi. YAZICI, H. (2002). İç Anadolu Bölgesi Coğrafyası. Ankara: Nobel Yayın Dağıtım Ltd. Bölge hakkında yazılmış çeşitli makaleler (söz konusu makalelerin bir listesine http://www.istanbul.edu.tr/turkiyecografyasi/pdfs/Kaynakca.pdf adresinden ulaşılabilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024