AVRUPA GENEL COĞRAFYASI

İzlence Formu

Ders Adı AVRUPA GENEL COĞRAFYASI Kod CGRF2058
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HÜSNİYE DOLDUR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Avrupa'nın, Avrupa Birleşik Devletleri'ne giden yolda geçmişinin incelenmesinin ardından bütünleşme süreci ele alınmakta ve bu bağlamda tüm gelişmeler üzerinde durulmaktadır. Avrupa'nın bir kıta olup olmadığı, kültürel bir bütünlük oluşturup oluşturmadığı tartışmaları yapılmakta ve Avrupa'nın fizyografik bölgeleri ve klimatolojik özellikleri diğer fiziki coğrafya özellikleriyle birlikte ele alınmaktadır.

İçerik

.-Avrupa: Genel Özellikler -Geçmişten Günümüze Avrupa -II.Dünya Savaşı Sonrası Yeniden-yapılanma -Kömür ve Çelik Birliği'nden Avrupa Birliği'ne -Avrupa Birliği'nin Yapılanması -Avrupa'nın gelişmesinde Rol Oynayan Ekonomik Faaliyetler -Avrupa'nın Fizyografik Bölgeleri -Avrupa'nın Klimatik ve Başka Fiziki Coğrafya Özellikleri

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, düz anlatım, soru-cevap.

Kaynaklar

Tümertekin, E. ve N.Özgüç, (2009). Beşeri Coğrafya –İnsan.Kültür.Mekan, İstanbul: Çantay Kitabevi. Tümertekin, E. ve N.Özgüç, (2009). Ekonomik Coğrafya -Küreselleşme ve Kalkınma, İstanbul: Çantay Kitabevi. de Blij, H. (1977). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. (1996). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. ve A.B.Murphy, (1999). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. ve P.O.Muller (1997). Geography: Gegions and Concepts, New York. Bradshaw, M. (2000). World Gegional Geography – The New Golbal Order, New York. Salter,C.L., J.J.Hobbs, J.H.Wheeler ve J.T.Kostbade, (1998). Essentials of World Regional Geography, Washington DC. English, P.W. (1984). World Regional Geography –A Question of Place, New York. Fellmann, J.D., A.Getis ve J.Getis, (1999). Human Geography –Landscapes of Human Activities, New York. Dersin hocası tarafından sağlanan ek notlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024