DÜNYA GIDA ÜRETİMİNİN DAĞILIŞ ÖZELLİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı DÜNYA GIDA ÜRETİMİNİN DAĞILIŞ ÖZELLİKLERİ Kod CGRY7131
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUZAFFER BAKIRCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dünyada fiziki ve beşeri coğrafya koşullarının gıda üretimi ve dağılışı üzerindeki etkilerini kavratmaktır

İçerik

Derste; dünyanın şekli ve hareketlerinin ortaya koyduğu makro iklim bölgelerinin özellikleri, dünyada tarımsal üretime elverişli sahaların oranı ve dağılışı, dünya tarımsal üretiminin ve ticaretinin dağılış özellikleri ile bu şartları düzenleyen politika ve kurumların nitelikleri üzerinde durulmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

PowerPoint sunu vasıtasıyla anlatım Soru-cevap Tartışma Ödev-Proje

Kaynaklar

Çeşitli Raporlar Dünya gıda üretiminin dağılış özellikleri ders notları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024