MODERN DÖNEM AMERİKAN ROMANI

İzlence Formu

Ders Adı MODERN DÖNEM AMERİKAN ROMANI Kod AMKE3023
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi YASEMİN GÜNİZ SERTEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, 20. yy'ın ilk yarısında Amerikan romancılığındaki değişimleri ve yönelimleri, modernite, modernizm ve avant-garde kavramları ile ilişkili olarak ele almayı amaçlamaktadır. 1900-1940 yılları arasında gerçekleşen önemli olayların ve değişimlerin de Amerikan yazınını ne şekilde etkilediğinin altı çizilerek, yazında modernizm tarihsel bir bağlamda incelenir.

İçerik

Bu ders, 20. Yüzyılın ilk yarısında Amerikan romancılığındaki değişimleri ve yönelimleri, modernite, modernizm, ve avant-garde kavramları ile ilişkili olarak ele almayı amaçlar. 1890-1940 yılları arasında gerçekleşen önemli olayların ve değişimlerin de Amerikan yazınını ne şekilde etkilediğini altı çizilerek, yazında modernizm, kültürel bir bağlamda incelenir. Bu dersin merkezini, hem dönemin kurgusal ve teknik yenilikleri hem de modernizmin şehirli uluslararası ve metropoliten bir görüngü olarak tartışılması oluşturur.

Öğretim Yöntemleri

Düz-anlatım, tartışma

Kaynaklar

Anderson, Sherwood. Winesburg, Ohio. Bradbury, Malcolm. Dangerous Pilgrimages: Trans-Atlantic Mythologies and the Novel. _______________ and Richard Ruland. From Puritanism to Postmodernism. _______________ and James McFarlane. Modernism: A Guide to European Literature 1890-1930. Cuddon, J.A.. The Penguin Dictionary of Literary Terms and Literary Theory. Cunliffe, Marcus. The Literature of the United States. Faulkner, William. As I Lay Dying. Fiedler, Leslie A.. Waiting for the End: The American Literary Scene from Hemingway to Baldwin. Fitzgerald, F. Scott. The Great Gatsby. Ford, Boris (ed.). The New Pelican Guide to English Literature, 9. American Literature. Gross, John (ed.). The Modern Movement: A TLS Companion. Hart, James D. The Oxford Companion to American Literature. Hemingway, Ernest. The Sun Also Rises (Fiesta). Kazin, Alfred. On Native Grounds: An Interpretation of Modern American Prose Literature. Steinbeck, John. The Grapes of Wrath. Ward, A.C.. Longman Companion to Twentieth Century Literature.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024