ARŞİVCİLİKTE LİTERATÜRÜ

İzlence Formu

Ders Adı ARŞİVCİLİKTE LİTERATÜRÜ Kod BIBE7010
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İSHAK KESKİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Arşivcilik literatürü hakkında dünyadaki ve Türkiye\\\'deki gelişmeler ile söz konusu literatürün dünya ve Türk arşivciliğinin gelişimini nasıl yansıttığı konusunda bilgi verilmesi.

İçerik

Literatür ve arşivcilik literatürü, geçmişte arşivcilikle ilgili yayınlar (dergiler ve kitaplar), bu yayınlarda tartışılan konular, güncel mesleki yayınlar, güncel yayınlarda tartışılan mesleki konular.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma, ödev çalışması, küçük grup çalışması.

Kaynaklar

Arşivcilik Bibliyografyası (Türkçe ve Yabancı Dillerde Yayınlanmış Kaynaklar) 1979?1994, 3 cilt, Ankara, 1995. Brenneke, Adolf, Archivkunde: Ein Beitrag zur Theorie und Geschichte des europäischen Archivwesens. Editör: Wolfgang Leesch, Leipzig: Koehler & Amelang, 1953. Feit, Johann Adriaan ? Muller, Samuel ? Fruin, Robert. Handleiding voor het ordenen en beschrijven van archiven, Groningen, 1898. İshakoğlu, Ömer, \\\"İbnü\\\'s-Sayrafi ve El-Kanun fi Divani\\\'r-ResailAdlı Eseri\\\", Hidayet Yavuz Nuhoğlu Armağanı, İstanbul, ss. 221-243. Jenkinson, Hilary. A Manual of Archives Administration, London 1922. Keskin, İshak, ?Bir Disiplin Olma Sürecinde Arşivcilik?, Arşiv Dünyası, Sayı 11, 3?8, 2008. Posner, Ernst, Archives in the Ancient World. Cambridge: Massachusetts, Harvard University Pres, 1972. Rumschöttel, Hermann, \\\"Bilimsel Bir Disiplin Olarak Arşivciliğin Gelişimi\\\", Arşivcilik Metinleri, İshak Keskin (Çev.), İshak Keskin (Yay. haz.), İstanbul, 2008, ss. 11?29.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024