SİSTEM ANALİZİNİN TEMELLERİ, AŞAMALARI VE TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı SİSTEM ANALİZİNİN TEMELLERİ, AŞAMALARI VE TEKNİKLERİ Kod BIBE7009
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MEHMET FAHRİ FURAT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sistem analizi sürecinin tüm aşamalarını inceleyerek öğrencilere kavram, ilke ve yöntem olarak sistem analizi konusunda bilgi vermek ve bilgi sistemlerinde karşılaşacakları sorunların çözümlerinde bu bakış açısını da değerlendirmelerini sağlamaktır.

İçerik

Kavram ve tanımlar, Sistem analizinin tarihi gelişimi ve insan faktörü, Amacı ve kullanıldığı yerler, Aşamalar ve tekniklere genel bakış, Sorunların belirlenmesi, tanımlanması ve kaynakları, Veri toplama yöntemleri, Veri analizi, Akış şeması türleri, Verilere dayalı akış şemaları oluşturulması

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, sunum, örnek vaka çalışması, soru-cevap, tartışma

Kaynaklar

Osborne, Larry N., Margaret Nakamura. “Systems Analysis for Librarians and Information Professionals”, 2nd ed. Colorado: Libraries Unlimited 2000. - Yalvaç, Mesut. “Kütüphane ve Bilgi Merkezlerinde Sistem Analizinin Önemi ve Uygulanabilirliği”, İstanbul: Çantay Kitabevi 2000. - Chapman, E.A., Paul L. St. Pierre and John Lubans, Jr. “Library Systems Analysis Guidelines”. New York: Wiley-Interscience 1970. - Çapar, Bengü “Bilgi İşletmelerinin Yönetiminde Sistem Yaklaşımı ve Sistem Analizi”.Jale Baysal’a Armağan. yay.haz. H.S.Keseroğlu. İstanbul: Yapı Tasarım-Üretim 1993 s.51-71.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024