SYMPOSIUM II

İzlence Formu

Ders Adı SYMPOSIUM II Kod LADE4043
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇİĞDEM DÜRÜŞKEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Eski Yunan ve Roma’nın yeme-içme kültürünü yansıtan “symposium” kavramına odaklanarak, söz konusu kültürlerin toplumsal yapısını birincil kaynaklar ışığında incelemektir.

İçerik

Bu derste “symposium” kavramına odaklanılarak Eski Yunan ve Roma toplumlarının kültürel ve toplumsal yapısı birincil metinler aracılığıyla incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, tartışma, soru-cevap.

Kaynaklar

1. Alcock, J.P. (2006). Food in Ancient World, Westport: Greenwood Press. 2. Dalby, A. (2003). Food in the Ancient World from A-Z, London: Routledge. 3. Fernandez-Armesto, F. (2002). Near a Thousand Tables. A History of Food, New York: Free Press. 4. Garnsey, P. (1999). Food and Society in Classical Antiquity, Cambridge: Cambridge University Press. 5. Toussaint-Samat, M. (2009). A History of Food, United Kingdom: Wiley-Blackwell. 6. Wilkins, J., R. Nadeau (ed.) (2015). A Companion to Food in the Ancient World, United Kingdom: Wiley-Blackwell. 7. Wilkins, J.M., S. Hill (2006). Food in Ancient World, United Kingdom: Blackwell. 8. Olson, S.D. (ed., tr.) (2007). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. I: Books 1-3.106e, Vol. II: Books 3.106e5, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 9. Olson, S.D. (ed., tr.) (2008). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. III: Books 6-7, Vol. IV, Books 8-10.420e, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 10. Olson, S.D. (ed., tr.) (2009). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. V: Books 10.420e-11, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 11. Olson, S.D. (ed., tr.) (2010). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. VI: Books 12-13.594b, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 12. Olson, S.D. (ed., tr.) (2011). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. VII: Books 13.594b-14, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 13. Olson, S.D. (ed., tr.) (2012). Athenaeus. The Learned Banqueters, Vol. VIII: Books 13.594b-14, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 14. Lamb, W.R.M. (tr.) (1925). Plato. Lysis. Symposium. Gorgias, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 15. Çoraklı, E. (tr.) (2015). Platon. Symposion: Şölen, İstanbul: Alfa Yayınları. 16. Marchant, E.C., O.J. Todd (tr.) (2013). Xenophon. Memorabilia. Oeconomicus. Symposium. Apology, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 17. Rouse, W.H.D. (tr.) (1913). Petronius, Seneca. Satyricon. Apocolocyntosis, Loeb Classical Library, Cambridge, MA: Harvard University Press. 18. Wecowski, M. (2014). The Rise of the Greek Aristocratic Banquet, Oxford: Oxford University Press. 19. Klotz, F., K. Oikonomopoulou (ed.) (2011). The Philosopher's Banquet: Plutarch's Table Talk in the Intellectual Culture of the Roman Empire, Oxford: Oxford University Press. 20. Schuch, C.T. (ed.) (1867). Apici Caeli De Re Coquinaria, Heidelbergae: Caroli Winter. 21. Dürüşken, Ç. (çev.) (2017). Vitruvius. Mimarlik Üzerine, İstanbul: Alfa Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024