OVIDIUS SEMİNERİ

İzlence Formu

Ders Adı OVIDIUS SEMİNERİ Kod LADE3031
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EKİN ÖYKEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Tür açısından büyük çeşitliliğe sahip olan eserlerinde mizah ile lirizmi son derece incelikli bir şiir dili ve yaratıcı kompozisyon teknikleriyle bir araya getiren, mitosa şiirde yeni bir soluk kazandıran Publius Ovidius Naso'nun edebi kişiliğinin ve eserlerinin inceleneceği bu seminer dersi Batı edebiyatına ve sanatına çağlar boyunca ilham kaynağı olan şairin renkli dünyasının tüm yönleriyle öğrenilmesini sağlayacaktır.

İçerik

Ovidius'un Metamorphoses, Amores, Heroides, Ars Amatoria, Tristia, Ex Ponto ve Fasti eserlerinin Latince metninden bölümler güncel çalışmalar ışığında okunacak, incelenecek ve yorumlanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı; metin okuma ve soru-cevap; tartışma; görsel malzemelerin değerlendirilmesi.

Kaynaklar

Knox, P. E. (2006). Oxford Readings in Classical Studies: Ovid. Oxford: OUP. Knox, P. E. (ed.). (2009). A Companion to Ovid. Malden, MA: Blackwell. Miller, J. F. & Newlands, C. E. (eds.). (2014). A Handbook to the Reception of Ovid. Malden, MA: Blackwell. Barchiesi, A. (1997). The Poet and the Prince. Ovid and Augustan Discourse. Berkeley: University of California Press. Boyd, B. W. (ed.). (2002). Brill's Companion to Ovid. Leiden: Brill. Fantham, E. (2004). Ovid's Metamorphoses. Oxford: OUP. Volk, K. (ed.). (2010). Blackwell Introductions to the Classical World: Ovid. Malden, MA: Blackwell. Hardie, P. (ed.). (2002). The Cambridge Companion to Ovid. Cambridge: CUP. Gibson, R., Green, S., Sharrock, A. (2006). The Art of Love. Bimillennial Essays on Ovid's Ars Amatoria and Remedia Amoris. Oxford: OUP.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024