KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ Kod ISLI7625
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. EBRU DOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, kurumların çok önemli varlıklarından biri olan kurumsal itibarın güncel örnekler ve vaka analizleriyle incelenmesidir.

İçerik

Günümüzün, global eğilimlerle artan rekabetçi ve bilgi temelli iş dünyasında, artık kurumların başarıları ekonomik değerlerin ötesindeki alanlarda değer yaratmalarıyla ilişkilendirilmektedir. Bu maddi olmayan varlıklar arasında itibar, bir kurumu diğerlerinden ayıran çok önemli bir faktördür. Şirketler, değer yaratan itibarı yaratma ve sürdürmeye büyük önem vermektedir. Bu açıdan itibar yönetimi kurumların en önemli yönetim işlevlerinden biri haline gelmiştir.Bu dersle, itibar kavramı, itibarın oluşturulması, yönetimi ve ölçümü konuları güncel örneklerle tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Görsel anlatımdan yararlanılmaktadır.

Kaynaklar

-FOMBRUN, Charles J.: Reputation: Realizing Value From The Corporate Image, Harward Business School Press, Boston, 1996. -FOMBRUN, Charles J. - Cees B. M. VAN RIEL: Fame&Fortune:How Succsessful Companies Build Winning Reputations, Financial Times Prentice Hall Books, USA, 2004. - Konularla ilgili makaleler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024