RUS EDEBİYATINDA LİRİK VE EPİK

İzlence Formu

Ders Adı RUS EDEBİYATINDA LİRİK VE EPİK Kod RSDE7017
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TÜRKAN OLCAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

- Edebi tür olarak lirik ve epiğin tarihi süreç içerisinde tanımlanması. Bunların alt türlerinin ve özelliklerinin örneklemeler üzerinden irdelenmesi. - Rusça okunacak 19. yüzyıl ilk yarısı Rus edebiyatındaki önemli lirik ve epik yapıtların incelenmesi. - Söz konusu yapıtları eleştirel bir yaklaşımla yorumlayabilme yeteneğinin kazandırılması. - Öğrencilerin bir edebi eserin özelliklerini değerlendirebilme yetisine sahip olmaları.

İçerik

Edebiyat türü olarak lirik ve epik ele alınır. 19. yy. Rus edebiyatının şiir ve düzyazı örneklerinden seçilen yapıtlar, dönemin toplumsal ve kültürel yapısıyla birlikte ele alınarak incelenir. - Lirik ve epik yapıtları analiz ve sentez yoluyla incelemek, üslupsal farklılıkları belirlemek. - Genel eleştiri kriterlerini kavramak.

Öğretim Yöntemleri

Anlatma, Soru-Cevap, Buluş, Tartışma, Proje çalışması, Küçük grup çalışması

Kaynaklar

- M.M. Bahtin Voprosı literaturı i estetiki, , M., 1975. - A. Walicki Rus Düşünce Tarihi 1760-1900, , Ankara, V Yayınları, 1987. - G. Pospelov Edebiyat Bilimi, , Evrensel Kültür Kitaplığı, 1995. - T. Olcay Rus Edebiyatında Doğalcı Okul, , I

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024