GENEL CERRAHİ

İzlence Formu

Ders Adı GENEL CERRAHİ Kod CTFI6007
Kredi 0 AKTS 7
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. ERTUĞRUL GÖKSOY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Genel Cerrahi internlik programında öğrencilerin genel cerrahi alanında pratisyen hekim düzeyinde bilgi sahibi olması, tanı koyabilmesi, genel tedavi kuralları hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. Küçük cerrahi girişimlerin uygulanmaları öğretilmektedir. Öncelikle acil cerrahi hastalıklar ve travma olmak üzere, gastrointestinal, hepatopankreatobilier, meme, endokrin cerrahisi ve organ transplantasyonları konularında pratisyen hekimin bilmesi gereken düzeyde bilgilerinin artırması, bu hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgili olarak yapılması gereken uygulamaları ve gereken hastaları ileri merkezlere yönlendirme konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanması amaçlanır.

İçerik

İnternlik Dönemi klinik uygulama faaliyetidir. Teorik, pratik dersi ve sınavı bulunmamaktadır. Genel Cerrahi alanındaki klinik uygulamalar yaptırılmaktadır

Öğretim Yöntemleri

İntern öğrenciler, öğretim üyeleri ve yardımcılarının gözetiminde klinik uygulamalara, uzmanlık öğrencilerine benzer şekilde tanımlanan sorumlulukla katılırlar.

Kaynaklar

Ders kitabı ve ders notları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024