BİLİŞSEL NÖROBİLİMDE GÜNCEL ARAŞTIRMA KONULARI

İzlence Formu

Ders Adı BİLİŞSEL NÖROBİLİMDE GÜNCEL ARAŞTIRMA KONULARI Kod PSKJ7166
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SİMGE ŞİŞMAN BAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin bilişsel nörobilim çalışmaları hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahip olmalarını sağlamaktır.

İçerik

Bilişsel nörobilim, psikoloji bilim dalı içerisinde son yıllarda oldukça öne çıkan ve sayısız araştırmanın yapıldığı önemli bir alt uzmanlık alanıdır. Bu derste, bilişsel nörobilim alanındaki çeşitli güncel araştırma konuları örnekler üzerinden anlatılarak öğrencilerin alan hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahibi olmaları hedeflenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Öğrenciler her derse konuyla ilgili materyali okuyarak gelir ve sözlü sunum yaparlar. Sunumlar, araştırmalarda kullanılan yöntemler ve bulgular çerçevesinde sınıfta tartışılır.

Kaynaklar

- Çoğunlukla yabancı dilde yayınlanmış alana özgü güncel bilimsel çalışmalara dair araştırma makaleleri ile kitap ve kitap bölümleri kullanılacaktır. Bazı temel kaynaklar: Gazzaniga, Michael S. Ivry, Richard, B. & Mangun, George R. (2014). Cognitive Neuroscience: The Biology of the Mind, 4th Edition, W.W. Norton, New York. Hugdahl, K. & Davidson, R. J. (Eds.) (2004). The Asymmetrical Brain, Cambridge: MA: MIT Press. Hughdahl, K. & Westerhausen, R. (2010). The Two Halves of the Brain: Information Processing in the Cerebral Hemispheres, Cambridge, MA: The MIT Press. Karakaş, S. (Ed.) (2008). Kognitif Nörobilimler, 1. Basım, MN Medikal ve Nobel Tıp Kitap Sarayı, Ankara. Mesulam, M. M. (2004). Davranışsal ve Kognitif Nörolojinin İlkeleri (Principles of Behavioral and Cognitive Neurology), Çev. Ed. İ. Hakan Gürvit, 2. Basım, Yelkovan Yayıncılık, İstanbul. Tanrıdağ, O. (2013). Temel Beyin Bilgisine ve Nöro-Davranışsal Sendromlara Giriş, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul. Tanrıdağ, O. (2015). Davranış Nörolojisi: Beyin-Davranış İlişkilerinin Organizasyon Prensipleri, Sendromları ve Hastalıkları, Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul. Zaidel, E. & Iacoboni, M. (Eds.) (2003). The Parallel Brain: The Cognitive Neuroscience of the Corpus Callosum, A Bradford Book, Cambridge, MA: The MIT Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024