RADYO YAYINCILIĞI

İzlence Formu

Ders Adı RADYO YAYINCILIĞI Kod RAST2337
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FIRAT TUFAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilere, bir radyo programının yapım aşamasında bilinmesi gereken tüm teknik ve içeriksel unsurları, yeni teknolojiler çerçevesinde sektör dinamiklerine paralel uygulamalarla öğretmek, dersin temel amacıdır.

İçerik

Bir radyo programı hazırlarken dikkat edilmesi gereken unsurlar, radyo yayıncılık uygulamalarının hem teknik hem de içeriksel yönleriyle ele alınıp işlendiği bir süreçle birlikte öğrenilecektir. Bu kapsamda öğrenciler, radyoda program yapım sürecini, yapım öncesi öğrenilmesi gerekenleri yeterince kavradıktan sonra, öğrendiklerini radyo stüdyosunda uygulama olanağı bulabileceklerdir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, uygulama

Kaynaklar

Ders Notları, Aziz, Aysel, (2007), Radyo Yayıncılığı, 3. bs. Nobel Yayınları, Ankara Önen, Ufuk, (2008), Ses, Kayıt ve Müzik Teknolojileri, Çitlembik Yayınları, İstanbul Tekinalp, Şermin, (2011), Karşılaştırmalı Radyo ve Televizyon, 2. bs. Beta Yayınları, İstanbul Alankuş, Sevda, (2005), Radyo ve Radyoculuk, 2. bs. IPS İletişim Vakfı Yayınları, İstanbul Kuruoğlu, Huriye, (2006), Propaganda ve Özgürlük Aracı Olarak Radyo, Nobel Yayınları, Ankara

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024