PETROL MİKROBİYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı PETROL MİKROBİYOLOJİSİ Kod TEMB9036
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ESRA SUNGUR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders kapsamında mikrobiyal populasyonlar ve çevre ile olan mikrobiyal etkileşimlerin, biyojeokimyasal döngünün ve mikroorganizmaların petrol endüstrisindeki biyoteknolojik olarak kullanımının petrol mikrobiyolojisi ve mikrobiyal ekoloji açısından incelenmesi amaç edinilmiştir.

İçerik

Petrol sahalarındaki mikrobiyal komüniteler, bunların aerobik ve anaerobik koşullar altındaki metabolik aktiviteleri ve petrol endüstrisi üzerindeki yararlı ve zararlı etkileri ayrıntılı olarak anlatılır. Petrol rezervuarlarında asidik ortamın oluşumu, mikrobiyolojik korozyon, rezervuarlardaki biyodegredasyon, mikroorganizmalar kullanarak gerçekleştirilen gelişmiş petrol kurtarımı ve hidrokarbon ile kontamine olmuş alanların biyodegredasyonu konuları hakkında bilgiler verilir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, Sunum yaparak aktif öğretim, Soru cevap yöntemi, Tartışma

Kaynaklar

• Applied Microbiology and Molecular Biology in Oilfield Systems, ed. C. Whitby and T.L. Skovhus, Springer, first edition, 2011. • Environmental Microbiology, R.M. Maier, I. L. Pepper and C. P. Gerba, Academic Press, second edition, 2009. • Introduction to Geomicrobiology, K. Konhauser, Blackwell Publishing, first edition, 2007

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024