İÇ DENETİM VE HİLE DENETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İÇ DENETİM VE HİLE DENETİMİ Kod ISLE4265
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. DAVUT PEHLİVANLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin çeşitli sorunlar ve uygulamalar karşısında iç denetim ve hile uygulamalarının nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilerini geliştirmektir. Böylece iç denetim perspektifi kurumsal risk yönetimi, risk odaklı iç denetim ve hile denetimi nosyonu ve uygulamalarına adapte edilebilecektir.

İçerik

İç Denetimin Temelleri, 20. Yüzyılda İç Denetim, İç Kontrolün Temelleri: COSO Çerçevesi, Türkiye Bağımsız Denetim Standartlarında İç Denetim, Denetim Perspektifinden İç Denetim, Kurumsal Risk Yönetimi Çerçevesi, İç Denetim ve Kurumsal Yönetim, İç Denetim ve Kurumsal Yönetim, İç Denetim Planlaması, Yürütülmesi ve Raporlaması, İç Denetim Faaliyetlerinin Belgelenmesi: Çalışma Kağıtları, Uluslararası İç Denetim Standartları, Örnek Vaka Analizleri, Hile Teorisi ve Hile Denetimi, Hile türleri, Belirtileri ve İç Kontrol Önlemleri, Hile Riski Değerleme, Hile Denetimi Planı, Hile Denetimi Programı, Hile Denetiminde Bir Araç: Veri Madenciliği, Örnek Vaka Analizleri.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım; soru-yanıt; ödev verme ve değerlendirme.

Kaynaklar

Modern İç Denetim, Doç. Dr. Davut Pehlivanlı, Beta Yayınevi, 2010. Hile Denetimi Metodoloji ve Raporlama, Doç. Dr. Davut Pehlivanlı, Beta Yayınevi, 2011.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024