KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ Kod GZTK1304
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SUAT GEZGİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Antropolojinin ilkeleri ve süreçleri hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi. Yine, iletişimin araçlarından biri olan kültürün oluşumu ve değişimi süreçlerine dair öğrencinin bilgi sahibi kılınması.

İçerik

İnsanoğlu yeryüzünde var olmaya başladığı zaman diliminden itibaren kim olduğu, nereden geldiği, niçin ve ne şekilde eylemde bulunduğu sorularına yanıt aramak gereksinimini daima hissetmiştir. Antropoloji 200 yılı aşkın bir süredir bu soruları yanıtlamaya çalışan bilimsel bir yaklaşım olarak ortaya çıkmıştır. Ders kapsamında; insanlığı en yalın ve en doğal haliyle ele alan; yaşadığı dönem ve içinde yaşadığı kültür her ne olursa insanı bütünsel olarak ve hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın değerlendiren kültürel antropolojinin ilkeleri ve süreçleri hakkında öğrencilere giriş niteliğinde bilgiler sunulmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

-İletişimin araçlarından biri olan kültürün oluşumu ve değişimi süreçlerine dair öğrenci bilgi sahibi olacaktır.

Kaynaklar

- Abadan Unat, Nermin: Bitmeyen Göç, İstanbul Bilgi Ü. Yay., 2002. - Güvenç, Bozkurt: İnsan ve Kültür, İstanbul, Remzi Kitabevi, 1991. - Havilland, William A.: Kültürel Antropoloji, Çev. H. İnaç, Seda D. Çiftçi, İstanbul, Kaknüs Yayınl

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024