DENİZEL SEDİMANLARDA POLEN ANALİZİ

İzlence Formu

Ders Adı DENİZEL SEDİMANLARDA POLEN ANALİZİ Kod DJED0076
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HÜLYA CANER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Polen ve palinolojinin yer bilimleri içinde özellikle deniz bilimlerinde uygulama yöntemlerini ve elde edilen sonuçları değerlendirme tekniklerini öğretmek.

İçerik

Polen analizleri özellikle Kuvaterner çalışmaları içinde oldukça önemli yer tutmaktadır. İklimde meydana gelmiş olan değişimler ( buzul ve buzul arası dönemler) ile buna bağlı olarak karada ve denizlerde meydana gelen yeni oluşumların belirlenmesinde polen analizleri önemli rol oynamaktadır. Tüm dünyada polen analizi çalışmaları yer bilimleri içerisinde oldukça önemli bir yer işgal etmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, sunumlar, referans preparatlarının mikroskopta incelenmesi, laboratuvarda kimyasal proseslerin uygulanması, makale tartışma.

Kaynaklar

Aytuğ, B. 1964. Polen Morfolojisi ve Türkiye?nin Önemli Gymnospermleri Üzerinde Palinolojik Araştırmalar. İ.Ü. yayın No. 1261 Moore, P.D., Webb, J.A. and Collinson M.E., 1991. Pollen Analysis. Blackwell Scientific Publ,ications, Oxforfd, p. 216. Erdtman, G. 1954 . An introduction to pollen analysis. Chronica Botanica Company, U.S.A.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024