BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Kod EYDE7001
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜLER ÇELGİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bilimsel araştırmada temel esaslar ve veri toplama yöntemlerini kavratmak; seminer ve bilimsel makale hazırlama alışkanlığı kazandırmak; yazım esaslarını öğretmek; tez hazırlamadaki esas ve yöntemleri kavratmak; Klasik Filolojide temel başvuru kaynakları ile araştırma konu ve yöntemlerini öğretmek.

İçerik

Bilimsel araştırmada temel esaslar ve veri toplama yöntemleri; biçimsel özellikler; seminer ve bilimsel makale hazırlama; Tez çalışmasının hazırlanması, Klasik filolojide temel başvuru kaynakları, Klasik filolojide araştırma konu ve yöntemleri, dünyada ve Türkiye’de klasik filoloji çalışmalarının tarihçesi.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, uygulama.

Kaynaklar

A. Balcı, Sosyal Bilimlerde Araştırma: Yöntem, Teknik ve İlkeler, 2004. E. Alaçam, Bilimsel Etkinlik ve Yayım, Ankara, 1995. K. Böke, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, 2009. K. Muzaffer Üstdal - R. Vuillaume ve diğ., Bilimsel Araştırma Kılavuzu: Projeden Makaleye, Ankara, 2004. N. Karasar, Bilimsel Araştırma Yöntemi: Kavramlar, İlkeler, Teknikler, 2005. R. A. Day, Bilimsel Makale Nasıl Yazılır, Nasıl Yayımlanır?, çev. G. A. Altay, Ankara, 2004.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024