Ders Adı | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE UYGULAMALARI | Kod | TEMB7024 |
Kredi | 3 | AKTS | 8 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 2 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. AYTEN KİMİRAN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri ve mikroorganizmaların öğretmek, Gıda kaynaklı mikrobiyal enfeksiyonlar ve zehirlenmeler konusunda bilgilendirmek.
Gıda mikrobiyolojisinin ve mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, Mikrobiyal enfeksiyonlar ve intoksikasyonlar, Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde mikroorganizmalar, Temel ilkeler, Mikroorganizma sayımı, İzolasyon, identifikasyon, Mikrobiyolojik standartlar
Sunuş Yolu ile Öğretim, Buluş Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması
Blackburn C.W. , McClure, P. J. (2002). Foodborne pathogens Foodborne pathogens Hazards, risk analysis and control. CRC Press LLC and Woodhead Publishing Ltd. McMeekin T. A. (2003). Detecting pathogens in food. Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC. Lelieveld, H. L. M., Mostert, M. A., Holah, J., White, B. (2003). Hygiene in food processing. Woodhead Publishing Limited, Cambridge England