GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE UYGULAMALARI Kod TEMB7024
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYTEN KİMİRAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri ve mikroorganizmaların öğretmek, Gıda kaynaklı mikrobiyal enfeksiyonlar ve zehirlenmeler konusunda bilgilendirmek.

İçerik

Gıda mikrobiyolojisinin ve mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, Mikrobiyal enfeksiyonlar ve intoksikasyonlar, Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde mikroorganizmalar, Temel ilkeler, Mikroorganizma sayımı, İzolasyon, identifikasyon, Mikrobiyolojik standartlar

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Buluş Yoluyla Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması

Kaynaklar

Blackburn C.W. , McClure, P. J. (2002). Foodborne pathogens Foodborne pathogens Hazards, risk analysis and control. CRC Press LLC and Woodhead Publishing Ltd. McMeekin T. A. (2003). Detecting pathogens in food. Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC. Lelieveld, H. L. M., Mostert, M. A., Holah, J., White, B. (2003). Hygiene in food processing. Woodhead Publishing Limited, Cambridge England

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024