UZMANLIK ÇEVİRİSİ IV (B ALANI)

İzlence Formu

Ders Adı UZMANLIK ÇEVİRİSİ IV (B ALANI) Kod MTAL4126
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. ERKAN ÇOTUK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilerin uzmanlık alanları çevirisindeki mesleki yeterliliğini geliştirmek, alanın sözlü ve yazılı çevirileri için gerekli dil ve metin edincini, alan içinde araştırma edincini artırmaktır. Uzmanlık Çevirisi B Alanında Almanya ve Türkiye bağlamında uzmanlık alanı olarak iktisat konusu ele alınır, Şirketler hukuku, ürün politikaları, pazarlama süreçleri ve dış ticaret konularında öğrencinin belli bir bilgi seviyesine erişiminin ve bu alanlardaki kavram ve terim kullanımına hakimiyetinin sağlanması, metin türü ve çeviri amacına uygun çeviri stratejilerini kullanabilmesi ve çeviri güçlükleri karşısında bilinçlendirilmesi amaçlanır.

İçerik

5. yarıyıldan başlayarak verilen Uzmanlık Bilgisi ve Çevirisi B Alanı derslerine koşut olarak bu derste, iktisat ve işletme alanlarına dahil çeşitli alt konuların uygulamaları ve kavramları ele alınmakta, bu alanlara ait metinlerin çeviri bağlamları tartışılarak, çeşitli uzmanlık metinlerinin çevirisi yapılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Bilgi aktarımı, koşut metin çalışması, grup çalışması, özgün metinlerle yapılan çeviri çalışmaları, ödevlerin sınıf önünde değerlendirilmesi.

Kaynaklar

Çeker, M.: Şirketler Hukuku, Orion Yayınevi, 2006 Kumkale, Rüknettin; Şirketlerin Kuruluş ve İşleyiş Rehberi, Seçkin Yayınevi, 2007. Sumer, H., Pernsteiner, H.; Şirket Birleşmeleri, Alfa Yayınları, 2004. Eismann, Volker; Wirtschaftsdeutsch 1, Langenscheidt, 2000. Eismann, Volker; Wirtschaftsdeutsch 2, Langenscheidt, 2001.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024