ALMAN KÜLTÜRÜ VE DÜŞÜNCESİ

İzlence Formu

Ders Adı ALMAN KÜLTÜRÜ VE DÜŞÜNCESİ Kod MTAL2195
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. ERKAN ÇOTUK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

1. döneme ait Kültür ve Düşünce Dünyası devamı niteliğindeki bu derste, düşünce ve kültür alanı Almanca edebiyat ve Alman kültür çevresi temelinde geliştirilmektedir. Somut okumalar temelinde kültür, edebiyat ve toplumsal gerçeklik ilişkileri, öğrencinin kendi öznel dünyasından da hareketle tartışmalara katılımı teşvik edilerek gösterilmeye çalışılmaktadır.

İçerik

Çeviri öğretiminin Alman kültür dünyası temelindeki birikimle ilişkilendirilmesini amaçlayan bu ders, öğrenciyi sorgulamaya ve kültürel birikimin önemini kavramaya yöneltmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Bilgi aktarımı; tartışma; araştırma soruları yöneltilmesi; ders içeriğiyle güncel tartışmaların ilişkilendirilmesi

Kaynaklar

Hentig, H.v., Deutschland in kleinen Geschichten, dtv, 1998 Kulturelles Leben in der BRD, Inter Nationes Bonn, 1992 Defter Dergisi 97, Sosyal Bilimlerde Alternatif Bir Paradigma Mümkün mü, Gerekli mi (Tartışma Metni) Davis, James C (2005): Taş Devrinden Bugüne Tarihimiz: İnsanın Hikâyesi, çev. Barış Bıçakçı, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Mcneil, William H. (2002): Dünya Tarihi, çev. Alaeddin Şenel, İmge Kitabevi. Gombrich, Erich (2007): Sanatın Öyküsü, Remzi Kitabevi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024