TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I Kod MTAL2194
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. ERKAN ÇOTUK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Amaç, bilgi teknolojileri kavramından hareketle günümüzde araştırmada kullanılabilecek en önemli araçlardan biri olan bilgisayarın ve buna bağlı olarak internetin çeviri alanındaki kullanım olanaklarının öğrencilere tanıtılması ve ilgili araç ve kaynakların bilgisayar ortamında nasıl kullanılabileceğinin örneklenmesidir.

İçerik

Çevirmenlik edincinin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan bilgi teknolojilerinin verimli ve bilinçli kullanımı konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan bu ders, araştırma yöntemlerinde edinilen yaklaşımın da bilgi teknolojileriyle ilişkilendirilmesine yöneliktir. Mesleki bilgi bağlamında yürütülmektedir ve bilgisayar kullanımının temellerini kazandırmaya dönük değildir.

Öğretim Yöntemleri

Bilgi aktarımı; bireysel çalışmalara yönlendirerek somut gözlem yaptırılması; öğrenci sunumları; araştırma soruları yöneltilmesi; ödevlerin ve arasınavların örneklerle sınıf önünde canlı olarak değerlendirilmesi.

Kaynaklar

- Mehmet Şahin, Çeviri ve Teknoloji, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları, 2013 - Snell-Hornby, M., Hönig, H.G., Kußmaul, P., Schmitt, P.A. (ed.). Handbuch Translation. Tübingen: Stauffe

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024