1945 SONRASI ŞİİR

İzlence Formu

Ders Adı 1945 SONRASI ŞİİR Kod CYDE4037
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İRİNİ SARIOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı 1940 dönemi savaş sonrası Yunan şiirini tanıtmaktır. Bu amaçla öncellikle ülkenin tarihi olayları hatırlatılarak, bu dönemde şiir türünün gösterdiği gelişim ve etkilendiği akımlar, birinci ve ikinci kuşak ile Atina ve Selânik ekolleri hakkında bilgi verildikten sonra dönemin özelliklerini en iyi yansıtan seçilmiş şairler esas alınarak Yunanca olarak okunan şiirlerle edebi çözümleme yapılmaktadır.

İçerik

1940-1970 arası Çağdaş Yunan Şiirinin Evreleri

Öğretim Yöntemleri

İlgili konular hakkında hazırlanmış notlar kullanılmaktadır.Şiirlerin eserleri ve hayatları hakkında öğrenciler tarafından ön hazırlıklar yapılır, derste anlatmalar, açıklamalar ve karşılıklı soru cevap olur. Ayrıca belli konulara grup çalışması yapılarak çalışılır.

Kaynaklar

O.E.D.B.,(2002),Keimena Neoellinikis Logotehnias,Atina,O.E.D.B.yayınları.Politis, Linu (2001). İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina:MIET Yayınları Argiriu, Aleksandros (2002). İstoria tis Ellinikis Logotehnias kai i Prsolipsi tis Cilt A-B-C-D-E. Atina: Kastaniotis Yayınları Beaton, Roderick (1996). Eisagogi sti Neoteri Elliniki Logotehnia. Atina:Nefeli Yayınları Mendi, Dora (1995). Metapolemiki politiki poiisi, İdeologia kai poiitiki. Atina: Kedros Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024