ÇAĞDAŞ YUNANCA YAZILI ANLATIM II

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ YUNANCA YAZILI ANLATIM II Kod CYDE3131
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. MARİKA BEKAR PANDELARA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yazılı anlatım becerisini kazandırmak, yazılı anlatım türlerini örneklerle birlikte tanıtmak ve okuma, seçme zevkini geliştirmektir. Bu amaçla paragraf ve metin yazma teknikleri öğretilerek öğrencilerin anlam bütünlüğü olan, dil ve üslup bakımından doğru metinler yazmalarını sağlamaktır.

İçerik

Yazılı anlatım becerisinin kazandırılması, yazılı anlatım türlerinin örneklerle birlikte tanınması ve okuma, seçme zevkinin geliştirilmesine yönelik çalışmalardır. Dilin tanımı, kültür-dil ilişkisi, yazı dilinin özellikleri, yazılı anlatım kuralları,kompozisyon kavramı,düşünme ve düşündüğünü ifade edebilme,çeşitli yazı türleri,makale yazma çalışmaları ile not alma ve özetleme yöntem ve teknikleri incelenmektedir

Öğretim Yöntemleri

Eklektik metod, yazılı anlatım, sunuş, tartışma, soru-cevap, ödev çalışması, bireysel çalışma.

Kaynaklar

Manolidis G.-Mpehlivanis Th.- Florou F., Paidagogiko Institouto Thematikioi Kikloi (2002), Atina, OEDB Yayınları. Paidagogiko Institouto,Y.E.P.Th..Ekfrasi-Ekthesi A' Teuhos (2007), Atina, OEDB Yayınları. Paidagogiko Institouto,Y.E.P.Th.. Ekfrasi-Ekthesi B ' Teuhos(2007),Atina, OEDB Yayınları. Paidagogiko Institouto,Y.E.P.Th..Ekfrasi-Ekthesi G' Teuhos (2007), Atina, OEDB Yayınları. Stathopoulos N.(2007), Gymnasmata sti Neoelliniki Glossa, Atina, Sabbalas Yayıncılık. Emmanouilidis P.-Emmanouilidou Petridou E.(2006), Ektheseis kai Paragrafoi. Atina, Metaixmio Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024