TEMEL YUNANCA SYNTAKS II

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL YUNANCA SYNTAKS II Kod CYDE2023
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. MARİKA BEKAR PANDELARA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yunanca'nın sentaks ve gramer kurallarını anlatmak, cümle modelleri ve bağlaçlarla ilgili teorik bilgiler vermek, cümle modellerden örnekler üzerinde çalışmalar; bağlaçlarla ilgili uygulamalar, cümleyi öğelerine ayırma alıştırmaları yaptırmak, günlük yaşamdaki olayların, durumların ve değişik düşüncelerin hangi dilbilgisi şekilleri ve sentaks formları ile ifade edildiklerini, didaktik metotları kullanarak öğrencilerin anlamasını ve kavramasını sağlamak.

İçerik

Yunanca'nın sentaks ve gramer kuralları detaylı olarak anlatılmakta, Yunanca cümle çeşitleri, bu cümlelerde yer alan temel ve yardımcı öğeler, sözcük öbekleri ve bunların cümle içindeki görevleri, birbiriyle olan ilişkileri, dizilişleri, yan cümle türleri, bunların bağlanış şekilleri ve bağlaçlar tanıtılmakta, değişik cümle modellerinden örnekler üzerinde çalışmalar ve alıştırmalarla konunun pekiştirilmesi sağlanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Eklektik Metod, yazılı anlatım, buluş yoluyla öğrenme, anlatım teknikleri, sunuş, tartışma, soru-cevap, ödev çalışması, bireysel çalışma.

Kaynaklar

Sigalos İlias-Filippos Stamou (2001), Syntaktiko Tis Neas Ellinikis, Savvalas Yayıncılık. Kanda S.- Mpasli G.,(1982), Askiseis Syntaktikou, Atina, Pataki Yayınları. Triantafillidis M., Neoelliniki Grammatiki, OEDB Yayınları. Giannakopoulos P.E.,(1991), Syntaktiko Tis Neoellinikis Glossas, Atina, D.N.Papadima Yayınları. Syntaktiko Tis Neas Ellinikis. Atina, O.E.D.B. Yayınları. Arnaoutis N.,(1995), Syntaktiko Tis Neoellinikis G/D/E/ST Dimotikou. Atina, Spoudi Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024